Pytlácký guláš

Ingredience


Bobkový list 5 g
Česnek 5 stroužek
Chléb konzumní 100 g
Cibule 6 ks
Citrony 1 ks
Feferony 2 ks
Houby čerstvé 1 kg
Hovězí maso přední 500 g
Játra hovězí 500 g
Kari koření 30 g
Kmín celý 10 g
Majoránka 10 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Nové koření celé 10 g
Olej olivový 2 dl
Pepř černý celý 5 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 10 g
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 2 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 2 l
Zázvor mletý 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umyjeme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme bobkový list, nové koření, na kostky nakrájený česnek, majoránku, kmín, kari koření, na kolečka nakrájené feferonky, na kostky zázvor, pepř celý, zalijeme olejem, naskládáme na kolečka nakrájený citron, dobře promícháme a odložíme na celou noc na chladném místě odležet.
  2. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, zprudka osmahneme, vysypeme houby, posypeme mletou paprikou, zamícháme, naskládáme naložené maso, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme asi 30 minut. Játra umyjeme, nakrájíme na kostky, vložíme je do hrnce s masem a houbami a necháme zas vařit přibližně 20 minut. Do hrníčku na struhadle nastrouháme chléb, zalijeme trochou vývaru, aby se rozmočil. Na rozehřátou pánev nasypeme mouku, kterou nasucho vypražíme, přidáme sádlo, ještě chvilku osmažíme, vysypeme do guláše, aby se zahustil. Namočený chléb vymačkáme z vývaru a dáme ho do guláše. Povaříme 20 minut, nakonec posypeme nasekanou petrželkou, podle chuti dochutíme solí a mletým pepřem.