Fenyklová vřetena

Ingredience


Citronová kůra 15 g
Cukr moučkový 300 g
Cukr skořicový 30 g
Fenykl obecný 20 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Mouka pšeničná hrubá 25 g
Skořice mletá 5 g
Tuk 20 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého nařežeme proužky dlouhé asi 10 cm. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a proužky na plech vyskládáme vedle sebe. Posypeme fenyklem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Plech vyndáme a ještě horké, dokud jsou pružné, proužky těsta navineme šikmo na rukojeť vařečky, čímž vzniknou vřetena. Opatrně sundáme, poklademe na talíř a necháme vychladnout.
  2. Nakonec posypeme skořicovým cukrem a můžeme podávat.