Fenyklová vřetena
Ingredience
Citronová kůra |
15 g |
Cukr moučkový |
300 g |
Cukr skořicový |
30 g |
Fenykl obecný |
20 g |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Mouka pšeničná hrubá |
25 g |
Skořice mletá |
5 g |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého nařežeme proužky dlouhé asi 10 cm. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a proužky na plech vyskládáme vedle sebe. Posypeme fenyklem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Plech vyndáme a ještě horké, dokud jsou pružné, proužky těsta navineme šikmo na rukojeť vařečky, čímž vzniknou vřetena. Opatrně sundáme, poklademe na talíř a necháme vychladnout.
- Nakonec posypeme skořicovým cukrem a můžeme podávat.