Zeleninové smažené nudle

Ingredience


Badyán 0.5 kávová lžička
Bambusové výhonky 75 g
Brokolice 125 g
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Nudle vaječné 350 g
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Voda pitná 2 kávová lžička
Vývar zeleninový 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle uvaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou 2 minuty. Poté scedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme v cedníku, než je budeme potřebovat.
  2. Ve woku rozpálíme olej, přidáme rozetřený česnek a badyán a smažíme 30 vteřin. Přidáme nakrájenou mrkev, pokrájenou papriku, cibuli, bambusové výhonky, brokolici, řapík celeru a smažíme 2 minuty. Přidáme do woku zeleninový vývar, sójovou omáčku a povaříme 5 minut.
  3. Olej na smažení rozpálíme a tvoříme z nudlí chomáčky, které po obou stranách osmahneme.
  4. Smícháme vodu a solamyl a vmícháme do pánve. Přivedeme k varu.
  5. Nudle dáme na mísu, dáme na ně zeleninu a ihned podáváme.