Kapusta pečená s vepřovými játry
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Játra vepřová |
150 g |
Kapusta hlávková |
600 g |
Majoránka |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kapustu uvaříme do poloměkka a umeleme ji na strojku nebo ji usekáme.
- Přidáme umletá játra se slaninou a cibulí, česnek utřený se solí, ušlehaná vejce a koření. Zahustíme strouhankou.
- Směs dáme do zapékací mísy a pečeme asi půl hodiny.
- Podáváme s brambory.