Kančí roláda s houbami

Ingredience


Brambory 200 g
Cibule 2 ks
Houby čerstvé 120 g
Hovězí vývar základní 400 ml
Kančí bok 2 kg
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Mléko plnotučné 80 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Nové koření celé 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 4 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rohlíky bílé 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.
  2. Rohlíky a houby nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme, uvařené brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme a vše smícháme v míse spolu s rozšlehanými vejci, solí a pepřem.
  3. Směsí potřeme plát masa, zabalíme a převážeme potravinářským provázkem.
  4. V pekáči zpěníme na oleji cibuli nakrájenou na plátky, přidáme roládu, posypeme ji drceným kmínem, osmažíme ze všech stran, zasypeme paprikou, necháme ji zpěnit. K masu přidáme celý pepř, nové koření, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
  5. Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku.