Roláda z kančí plece
Ingredience
Kančí plec |
1.2 kg |
Maso mleté - mix |
250 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřový jazyk uzený |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kančí plec rozřízneme na plát, naklepeme a osolíme (1/4 lžička).
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, vařený uzený jazyk sloupneme a nakrájíme na kostičky (vaříme v 500 ml vody).
- Mleté maso smícháme s vymačkanými rohlíky, žampiony, jazykem, přimícháme vejce, zbylou sůl, pepř a smetanu.
- Směsí natřeme plát masa, zavineme, převážeme provázkem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.