Roláda z kančí plece

Ingredience


Kančí plec 1.2 kg
Maso mleté - mix 250 g
Mléko polotučné 1 dl
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rohlíky bílé 2 ks
Smetana 16% (pochoutková) 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřový jazyk uzený 100 g
Voda pitná 1 l
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kančí plec rozřízneme na plát, naklepeme a osolíme (1/4 lžička).
  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, vařený uzený jazyk sloupneme a nakrájíme na kostičky (vaříme v 500 ml vody).
  3. Mleté maso smícháme s vymačkanými rohlíky, žampiony, jazykem, přimícháme vejce, zbylou sůl, pepř a smetanu.
  4. Směsí natřeme plát masa, zavineme, převážeme provázkem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.