Jelení směs
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Chilli koření mleté |
0.25 kávová lžička |
Cibule sterilovaná |
120 g |
Fazole bílé sterilované |
150 g |
Houbové koření |
1 kávová lžička |
Jelení kýta |
800 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Šťáva k vepřovému masu |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jelení kýtu nakrájíme na nudličky, slaninu na proužky, naložené fazole a cibulky scedíme a necháme okapat.
- V rendlíku na oleji osmažíme maso, až změkne, přidáme slaninu, zeleninu, přimícháme vepřovou šťávu, sůl, chilli koření, houbové koření, zašleháme smetanu a alespoň pět minut necháme prohřát.