Řezy z jelení kýty s brusinkami
Ingredience
Jelení kýta |
600 g |
Kompot brusinkový |
6 polévková lžíce |
Kompot meruňkový |
2 polévková lžíce |
Koření grilovací |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
120 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Švestky sušené |
1 hrst |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Jelení kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme, obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Poté plátky vyjmeme a držíme na teple.
- Do výpeku vlijeme meruňkový a brusinkový kompot, švestky nakrájené na nudličky, přimícháme šťávu z pomeranče a směs necháme asi osm minut povařit.
- Maso servírujeme přelité omáčkou.