Řezy z jelení kýty s brusinkami

Ingredience


Jelení kýta 600 g
Kompot brusinkový 6 polévková lžíce
Kompot meruňkový 2 polévková lžíce
Koření grilovací 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 120 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Švestky sušené 1 hrst
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jelení kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme, okořeníme, obalíme v hladké mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Poté plátky vyjmeme a držíme na teple.
  2. Do výpeku vlijeme meruňkový a brusinkový kompot, švestky nakrájené na nudličky, přimícháme šťávu z pomeranče a směs necháme asi osm minut povařit.
  3. Maso servírujeme přelité omáčkou.