Jehněčí kýta po indicku

Ingredience


Citronová šťáva 10 ml
Jehněčí kýta 1.5 kg
Koriandr čerstvý 20 g
Ořechy Kešu 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
Česnek 8 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hřebíček 3 ks
Jogurt bílý 150 g
Kardamom 3 g
Kmín římský 1 kávová lžička
Kurkuma 1 kávová lžička
Med včelí 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 kávová lžička
Šafrán 3 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zázvor celý 70 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na jogurtovou marinádu rozmixujeme česnek, zázvor, med, citronovou šťávu, kardamom, kmín, kurkumu, cayenský pepř, sůl, skořici, hřebíček, jogurt a šafrán.
  2. Kýtu vykostíme a směsí potřeme maso. Maso zakryjeme a necháme v chladničce 2 hodiny marinovat.
  3. Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osolíme. Položíme je na pekáč s roštem a 3 1/2 hodiny doměkka pečeme v předehřáté troubě při 160 °C.
  4. Maso vyjmeme z trouby a udržujeme teplé. Šťávu z pekáče slijeme a ochutíme citronovou šťávou. Šťávu prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
  5. Maso nakrájíme na porce. Smícháme se šťávou, ozdobíme kešu oříšky, nasekaným koriandrem a podáváme.