Jehněčí kýta po indicku
Ingredience
Citronová šťáva |
10 ml |
Jehněčí kýta |
1.5 kg |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Ořechy Kešu |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
Česnek |
8 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hřebíček |
3 ks |
Jogurt bílý |
150 g |
Kardamom |
3 g |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 kávová lžička |
Šafrán |
3 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
70 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 220 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Na jogurtovou marinádu rozmixujeme česnek, zázvor, med, citronovou šťávu, kardamom, kmín, kurkumu, cayenský pepř, sůl, skořici, hřebíček, jogurt a šafrán.
- Kýtu vykostíme a směsí potřeme maso. Maso zakryjeme a necháme v chladničce 2 hodiny marinovat.
- Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osolíme. Položíme je na pekáč s roštem a 3 1/2 hodiny doměkka pečeme v předehřáté troubě při 160 °C.
- Maso vyjmeme z trouby a udržujeme teplé. Šťávu z pekáče slijeme a ochutíme citronovou šťávou. Šťávu prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.
- Maso nakrájíme na porce. Smícháme se šťávou, ozdobíme kešu oříšky, nasekaným koriandrem a podáváme.