Kančí plec s růžičkovou kapustou a kapary
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kančí plec |
600 g |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Kapusta růžičková |
150 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Růžičkovou kapustu uvaříme doměkka, rychle přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Kančí plec vykostíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- V kastrole zpěníme cibuli na oleji, přidáme maso, dobře osmažíme, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- Děrovanou sběračkou maso vyjmeme, do šťávy zašleháme smetanu, v níž jsme rozkverlali mouku a alespoň pět minut povaříme.
- Do omáčky vrátíme maso, přimícháme scezené kapary, kapustu a minutu povaříme.