Kančí plec s růžičkovou kapustou a kapary

Ingredience


Cibule 1 ks
Kančí plec 600 g
Kapary 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Kapusta růžičková 150 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Růžičkovou kapustu uvaříme doměkka, rychle přelijeme studenou vodou a necháme okapat. Kančí plec vykostíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. V kastrole zpěníme cibuli na oleji, přidáme maso, dobře osmažíme, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
  3. Děrovanou sběračkou maso vyjmeme, do šťávy zašleháme smetanu, v níž jsme rozkverlali mouku a alespoň pět minut povaříme.
  4. Do omáčky vrátíme maso, přimícháme scezené kapary, kapustu a minutu povaříme.