Kaštanová polévka s parmskou šunkou

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Fazole červené 400 g
Kaštany jedlé 500 g
Mrkev kořen 3 ks
Olej olivový 40 ml
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sherry brandy 120 ml
Sůl 1 špetka
Šunka parmská 100 g
Vývar zeleninový 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno, pórek, mrkev a řapíkatý celer také omyjeme, očistíme a nakrájíme na malá kolečka.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou zeleninu a asi 10 minut ji dusíme.
  3. Přidáme fazole a smícháme se zeleninou.
  4. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a vaříme 40 minut.
  5. Poté do hrnce přidáme kaštany, sherry a za pomoci mixéru polévku rozmixujeme dohladka. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Na pánvi rozpálíme olej a na proužky nakrájenou parmskou šunku na něm krátce orestujeme.
  7. Polévku servírujeme na připravené talíře, zdobíme orestovanou parmskou šunkou a najemno nasekanou pažitkou.