Hermelínové omelety s hříbky
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hříbky čerstvé |
120 g |
Kečup |
1.5 polévková lžíce |
Lišky čerstvé |
120 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
270 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze zralého sýru Hermelín vydlabeme měkkou část, kterou dáme do misky. Plíseň ze sýru rozmixujeme na kaši a přidáme ji do misky. Přilijeme smetanu a smícháme ji se sýrem. Přidáme žloutky a prošleháme. Dochutíme solí, bílým pepřem a nakonec přidáme tuhý sníh.
- Hříbky s liškami očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Očištěné šalotky s česnekem pokrájíme na plátky. Petrželku kudrnku omyjeme, setřepeme z ní vodu a drobně ji pokrájíme.
- V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme plátky hub, které za stálého míchání osmažíme dozlatova. Ochutíme je solí (0,5 lžičky), černým pepřem a přimícháme petrželku. Houby vyjmeme a uchováme v teple.
- V druhé pánvi rozpálíme olej (2 lžíce) a z připraveného sýrového těstíčka usmažíme 4 omelety: porci těsta nabereme malou naběračkou a nalijeme ji na rozpálený olej. Pohybem pánve těsto protřepeme a rozlijeme do stran. Omeleta by se nám neměla přichytit. Omelety pečeme zakryté přibližně 4 minuty, až se povrch zpevní.
- Usmažené omelety dáme na talíře, pokryjeme houbami s petrželkou, pokapeme pikantním kečupem a podáváme.