Anglické jehněčí kotlety
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
1 kg |
Cibule |
250 g |
Jehněčí kotlety |
1 kg |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
10 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 170 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do zapékací mísy dáme polovinu na plátky nakrájených brambor, zakryjeme je polovinou cibule, na ni položíme osolené kotlety, petrželku, tymián, bobkový list a pepř. Přikryjeme vrstvou zbylé cibule a nakonec bramborami. Každou vrstvu osolíme a opepříme.
- Zalijeme vodou, aby byla mísa do poloviny plná. Zakryjeme těsnou poklicí, dáme do trouby předehřáté na 160 °C a 2-2 1/2 hodiny dusíme, dokud nejsou maso i brambory měkké.
- Bez poklice pečeme při 220 °C 20-30 minut, vrchní vrstvu necháme zapéci dohněda . Před podáváním zasypeme petrželkou.