Směs ze srnčí kýty se zeleninou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Feferony |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kukuřice cukrová |
120 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Omáčka sójová |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pórek |
150 g |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Srnčí kýta |
600 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké plátky, feferonky a papriku zbavíme semen a nakrájíme na jemné proužky, pórek nakrájíme na tenká kolečka, kukuřice nakrájíme na špalíčky.
- Maso osmažíme v rozpáleném oleji, přimícháme cibuli a ostatní zeleninu, kečup, sojovou omáčku, sůl, pepř, dobře promícháme a zarestujeme. Poté do směsi vmícháme vývar, v němž jsme rozšlehali Solamyl a asi pět minut provaříme.