Směs ze srnčí kýty se zeleninou

Ingredience


Cibule 1 ks
Feferony 2 ks
Hovězí vývar základní 300 ml
Kečup 1 polévková lžíce
Kukuřice cukrová 120 g
Olej rostlinný 80 ml
Omáčka sójová 1 kávová lžička
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Pórek 150 g
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Srnčí kýta 600 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké plátky, feferonky a papriku zbavíme semen a nakrájíme na jemné proužky, pórek nakrájíme na tenká kolečka, kukuřice nakrájíme na špalíčky.
  2. Maso osmažíme v rozpáleném oleji, přimícháme cibuli a ostatní zeleninu, kečup, sojovou omáčku, sůl, pepř, dobře promícháme a zarestujeme. Poté do směsi vmícháme vývar, v němž jsme rozšlehali Solamyl a asi pět minut provaříme.