Omáčka smetanová (základní předpis)
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hrubá |
1.5 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
0.5 l |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Smetanu vlijeme do rendlíku, mírně osolíme, zasypeme hrubou moukou a za stálého míchání pozvolna vaříme cca 10 minut.
- Žloutky rozkvedláme v trošce studené smetany, přilijeme do omáčky, kterou zahřejeme jen k bodu varu. Již nevaříme, neboť by se žloutky srazily.
- Hotovou omáčku dle vlastní chuti přisladíme a okyselíme.