Srnčí kýta s fazolemi
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Masox |
1 ks |
Okurky nakládané |
100 g |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
2 polévková lžíce |
Srnčí kýta |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky, cibuli na tenké plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, okurky na kostičky, fazole scedíme a necháme okapat. Kostku masoxu uvaříme ve vodě.
- Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté přimícháme papriky, okurky, fazole, hořčici, chilli koření, pepř, sůl, zalijeme vývarem z masoxu a alespoň pět minut povaříme za častého míchání.