Malé medové perníčky

Ingredience


Amonium 1 špetka
Anýz mletý 1 špetka
Citrony 0.25 ks
Cukr moučkový 150 g
Hřebíček 1 ks
Mandle 150 g
Med včelí 120 g
Mouka žitná 300 g
Nové koření celé 1 ks
Poleva čokoládová 250 g
Skořice mletá 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál nasypeme žitnou mouku, cukr, amonium, strouhanou citronovou kůru a tlučené koření. Doprostřed uděláme důlek, přilijeme rozehřátý a prochladlý med, vejce a vypracujeme těsto.
  2. Vyválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové perníčky necháme vychladnout, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme půlkami mandlí.