Malé medové perníčky
Ingredience
Amonium |
1 špetka |
Anýz mletý |
1 špetka |
Citrony |
0.25 ks |
Cukr moučkový |
150 g |
Hřebíček |
1 ks |
Mandle |
150 g |
Med včelí |
120 g |
Mouka žitná |
300 g |
Nové koření celé |
1 ks |
Poleva čokoládová |
250 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na vál nasypeme žitnou mouku, cukr, amonium, strouhanou citronovou kůru a tlučené koření. Doprostřed uděláme důlek, přilijeme rozehřátý a prochladlý med, vejce a vypracujeme těsto.
- Vyválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové perníčky necháme vychladnout, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme půlkami mandlí.