Krůtí vývar s tortillami
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Kmín římský |
2 kávová lžička |
Krůtí maso |
250 g |
Olej olivový |
45 ml |
Pažitka |
1 ks |
Šalotka |
4 ks |
Sůl bylinková |
2 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
200 g |
Tortilla |
8 ks |
Vývar slepičí |
3.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Čistý krůtí vývar nalijeme do hrnce, přidáme bylinkovou sůl, římský kmín, bobkový list, najemno nasekaný česnek, chilli papričky a šalotku. Vše přivedeme k varu.
- Na sporáku vaříme asi 10 minut a poté přidáme na kostičky nakrájené uvařené krůtí maso.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej. Tortilly srolujeme jako palačinku a nožem nakrájíme na proužky, které dáme osmažit na pánev. Po opečení je vyjmeme.
- Horký krůtí vývar servírujeme do připravených talířů, do každého talíře nasypeme opečené tortillové nudle a posypeme najemno nastrouhaným ementálem a pažitkou.