Krůtí vývar s tortillami

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Kmín římský 2 kávová lžička
Krůtí maso 250 g
Olej olivový 45 ml
Pažitka 1 ks
Šalotka 4 ks
Sůl bylinková 2 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 200 g
Tortilla 8 ks
Vývar slepičí 3.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čistý krůtí vývar nalijeme do hrnce, přidáme bylinkovou sůl, římský kmín, bobkový list, najemno nasekaný česnek, chilli papričky a šalotku. Vše přivedeme k varu.
  2. Na sporáku vaříme asi 10 minut a poté přidáme na kostičky nakrájené uvařené krůtí maso.
  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej. Tortilly srolujeme jako palačinku a nožem nakrájíme na proužky, které dáme osmažit na pánev. Po opečení je vyjmeme.
  4. Horký krůtí vývar servírujeme do připravených talířů, do každého talíře nasypeme opečené tortillové nudle a posypeme najemno nastrouhaným ementálem a pažitkou.