Srnčí plec dušená s mrkví
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
200 g |
Hovězí vývar základní |
800 ml |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Srnčí plec |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
80 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plec nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Cibuli a očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme nadrobno.
- V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mrkev a osmažíme. Do směsi vložíme maso, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, koření, sůl a pod poklicí dusíme.
- Když je maso poloměkké, přilijeme víno a dodusíme. Poté maso vyjmeme a držíme na teple.
- Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, a čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Omáčku přecedíme, přelijeme jí maso a podáváme.