Srnčí plec dušená s mrkví

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 200 g
Hovězí vývar základní 800 ml
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Srnčí plec 800 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Víno bílé 80 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plec nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Cibuli a očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme nadrobno.
  2. V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mrkev a osmažíme. Do směsi vložíme maso, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, koření, sůl a pod poklicí dusíme.
  3. Když je maso poloměkké, přilijeme víno a dodusíme. Poté maso vyjmeme a držíme na teple.
  4. Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, a čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Omáčku přecedíme, přelijeme jí maso a podáváme.