Perníkové řezy s citronovou polevou a mandlemi
Ingredience
Amonium |
5 g |
Anýz mletý |
0.5 kávová lžička |
Citrony |
0.5 ks |
Cukr moučkový |
250 g |
Hřebíček |
2 ks |
Mandle |
120 g |
Med včelí |
500 g |
Mouka pšeničná hrubá |
500 g |
Nové koření celé |
2 ks |
Skořice mletá |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
0.25 l |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Mandle |
30 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
250 g |
Vaječný bílek slepičí |
1.5 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Med přelijeme horkou vodou a rozpustíme ho. Přidáme cukr, mouku a umícháme těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne. Poté vmícháme vejce, strouhanou citronovou kůru, tlučené koření, rozválené amonium a nahrubo nakrájené mandle.
- Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 60 minut.
- Vychladlé těsto nakrájíme na řezy, přelijeme citronovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.
- Na polevu utřeme do husté směsi cukr s bílkem a citronovou šťávou.