Perníkové řezy s citronovou polevou a mandlemi

Ingredience


Amonium 5 g
Anýz mletý 0.5 kávová lžička
Citrony 0.5 ks
Cukr moučkový 250 g
Hřebíček 2 ks
Mandle 120 g
Med včelí 500 g
Mouka pšeničná hrubá 500 g
Nové koření celé 2 ks
Skořice mletá 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 0.25 l
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Mandle 30 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr moučkový 250 g
Vaječný bílek slepičí 1.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Med přelijeme horkou vodou a rozpustíme ho. Přidáme cukr, mouku a umícháme těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne. Poté vmícháme vejce, strouhanou citronovou kůru, tlučené koření, rozválené amonium a nahrubo nakrájené mandle.
  2. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 60 minut.
  3. Vychladlé těsto nakrájíme na řezy, přelijeme citronovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.
  4. Na polevu utřeme do husté směsi cukr s bílkem a citronovou šťávou.