Srnčí plec v omáčce se šunkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
80 ml |
Paprika mletá sladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 ml |
Srnčí plec |
1.2 kg |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
250 g |
Voda pitná |
700 ml |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme papriku, zalijeme vodou, přisypeme sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- Maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, je-li třeba, přilijeme horkou vodu, a omáčku provaříme. Poté ji přecedíme, vložíme do ní maso a na nudličky nakrájenou šunku. Prohřejeme a podáváme.