Srnčí plec v omáčce se šunkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 80 ml
Paprika mletá sladká 40 g
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Smetana 16% (pochoutková) 200 ml
Srnčí plec 1.2 kg
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 250 g
Voda pitná 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme papriku, zalijeme vodou, přisypeme sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
  3. Maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, je-li třeba, přilijeme horkou vodu, a omáčku provaříme. Poté ji přecedíme, vložíme do ní maso a na nudličky nakrájenou šunku. Prohřejeme a podáváme.