Kuře s česnekem a limetkou

Kuře s česnekem a limetkou - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citrony 1 ks
Cukr třtinový 25 g
Koriandr čerstvý 3 polévková lžíce
Kuřecí prsa 600 g
Limetka 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Rýže dušená 400 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá kuřecí prsa rozklepeme na výšku 1cm.
  2. Smícháme máslo s prolisovaným česnekem, solí a nasekaným koriandrem. Směsí potřeme maso, každý plátek stočíme do rolády a upevníme párátky.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme roládky a opékáme je 15-20 minut po všech stranách. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme na teplém místě.
  4. Do pánve přidáme limetkovou šťávu a kůru, cukr a za stálého míchání zahříváme, aby se cukr rozpustil. Omáčku povaříme 2 minuty.
  5. Kuřecí maso upravíme na nahřáté talíře a pokapeme omáčkou. Podáváme s rýží a ozdobíme dílky omytého citronu.