Kuře s česnekem a limetkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Cukr třtinový |
25 g |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
600 g |
Limetka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kuřecí prsa rozklepeme na výšku 1cm.
- Smícháme máslo s prolisovaným česnekem, solí a nasekaným koriandrem. Směsí potřeme maso, každý plátek stočíme do rolády a upevníme párátky.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme roládky a opékáme je 15-20 minut po všech stranách. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme na teplém místě.
- Do pánve přidáme limetkovou šťávu a kůru, cukr a za stálého míchání zahříváme, aby se cukr rozpustil. Omáčku povaříme 2 minuty.
- Kuřecí maso upravíme na nahřáté talíře a pokapeme omáčkou. Podáváme s rýží a ozdobíme dílky omytého citronu.