Hrášek s parmskou šunkou ve smetanové omáčce
Ingredience
Cibulka jarní |
6 ks |
Hrášek mražený |
800 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Olej česnekový |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Šunka parmská |
200 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Voda pitná |
170 ml |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V kastrole rozpálíme česnekový olej a orestujeme na něm na proužky nakrájenou parmskou šunku.
- Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme do kastrolu k parmské šunce, restujeme dalších 5 minut.
- Poté přidáme máslo, tymián, mražený hrášek a za stálého míchání restujeme.
- Poté podlijeme vodou, promícháme, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou 15 minut.
- Nakonec odstavíme kastrol s hráškem ze sporáku a přimícháme najemno nastrouhaný ementál, důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut odpočívat. Ihned poté podáváme.