Hrášek s parmskou šunkou ve smetanové omáčce

Ingredience


Cibulka jarní 6 ks
Hrášek mražený 800 g
Máslo čerstvé 15 g
Olej česnekový 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Šunka parmská 200 g
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Voda pitná 170 ml
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole rozpálíme česnekový olej a orestujeme na něm na proužky nakrájenou parmskou šunku.
  2. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme do kastrolu k parmské šunce, restujeme dalších 5 minut.
  3. Poté přidáme máslo, tymián, mražený hrášek a za stálého míchání restujeme.
  4. Poté podlijeme vodou, promícháme, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou 15 minut.
  5. Nakonec odstavíme kastrol s hráškem ze sporáku a přimícháme najemno nastrouhaný ementál, důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut odpočívat. Ihned poté podáváme.