Club sendvič
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
12 krajíc |
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
350 g |
Majonéza |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme lžíci oleje s rozmělněným česnekem, bylinkami, špetkou soli a pepře. Do marinády naložíme omytá a osušená kuřecí prsa a necháme alespoň 30 minut proležet.
- V pánvi na zbylém rozehřátém oleji postupně osmažíme na plátky nakrájenou slaninu dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- Do pánve vložíme kuřecí prsa a opékáme je asi 10 minut po obou stranách. Odstavíme z plotny a necháme odpočinout.
- Z plátků chleba odkrojíme kůrku a chléb nasucho opečeme.
- V misce smícháme majonézu s hořčicí, osolíme a opepříme. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky.
- Všechny toasty potřeme ochucenou majonézou, 4 toasty obložíme polovinou kuřecích plátků, slaninou, omytými, na kolečka nakrájenými rajčaty a omytým, na nudličky nakrájeným salátem. Náplň přiklopíme toasty a znovu ve stejném pořadí navršíme náplň. Přikryjeme zbylými toasty.
- Sendviče rozkrojíme na trojúhelníky a středem propíchneme párátko.
- Můžeme podávat obložené čerstvou zeleninou.