Club sendvič

Club sendvič - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 12 krajíc
Hořčice Bornier - hrubozrnná 1 kávová lžička
Kuřecí prsa 350 g
Majonéza 4 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme lžíci oleje s rozmělněným česnekem, bylinkami, špetkou soli a pepře. Do marinády naložíme omytá a osušená kuřecí prsa a necháme alespoň 30 minut proležet.
  2. V pánvi na zbylém rozehřátém oleji postupně osmažíme na plátky nakrájenou slaninu dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  3. Do pánve vložíme kuřecí prsa a opékáme je asi 10 minut po obou stranách. Odstavíme z plotny a necháme odpočinout.
  4. Z plátků chleba odkrojíme kůrku a chléb nasucho opečeme.
  5. V misce smícháme majonézu s hořčicí, osolíme a opepříme. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky.
  6. Všechny toasty potřeme ochucenou majonézou, 4 toasty obložíme polovinou kuřecích plátků, slaninou, omytými, na kolečka nakrájenými rajčaty a omytým, na nudličky nakrájeným salátem. Náplň přiklopíme toasty a znovu ve stejném pořadí navršíme náplň. Přikryjeme zbylými toasty.
  7. Sendviče rozkrojíme na trojúhelníky a středem propíchneme párátko.
  8. Můžeme podávat obložené čerstvou zeleninou.