Hovězí kýta na rožni

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 3 ks
Hořčice 2 polévková lžíce
Hovězí kýta 1 kg
Koření grilovací 30 g
Olej olivový 1 dl
Olivy bez pecky 200 g
Omáčka pikantní worcesterová 20 g
Pepř černý mletý 2 kávová lžička
Slanina vepřová 200 g
Sůl 2 kávová lžička
Tymián sušený 20 g
Víno červené 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pod fólií naklepeme, naskládáme do misky, zalijeme vínem a necháme na chladném místě celou noc odpočívat.
  2. Připravené maso vyndáme z misky a skládáme každý plátek zvlášť na kousek alobalu, přidáme plátek oloupané cibule, tenký plátek slaniny, kolečka česneku, zakápneme worcesterem, olejem, posypeme tymiánem, přiložíme 2 kousky olivy, okořeníme grilovacím kořením, vše dobře zabalíme do alobalu a naskládáme na rožeň, kde rožníme asi 100 minut.