Hovězí kýta na rožni
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Hořčice |
2 polévková lžíce |
Hovězí kýta |
1 kg |
Koření grilovací |
30 g |
Olej olivový |
1 dl |
Olivy bez pecky |
200 g |
Omáčka pikantní worcesterová |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 kávová lžička |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Tymián sušený |
20 g |
Víno červené |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pod fólií naklepeme, naskládáme do misky, zalijeme vínem a necháme na chladném místě celou noc odpočívat.
- Připravené maso vyndáme z misky a skládáme každý plátek zvlášť na kousek alobalu, přidáme plátek oloupané cibule, tenký plátek slaniny, kolečka česneku, zakápneme worcesterem, olejem, posypeme tymiánem, přiložíme 2 kousky olivy, okořeníme grilovacím kořením, vše dobře zabalíme do alobalu a naskládáme na rožeň, kde rožníme asi 100 minut.