Jehněčí kýta s fíky
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Fíky sušené |
250 g |
Jehněčí kýta |
1 kg |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Nové koření mleté |
1 kávová lžička |
Pažitka |
1 ks |
Sádlo škvařené |
4 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Šťáva jablečná 100% |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V kastrolu rozpustíme sádlo a osmahneme na něm za občasného zamíchání na kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidáme skořici, zázvor, římský kmín, nové koření a vše promícháme.
- Přidáme jehněcí kýtu a restujeme. Během restování kýtu obracíme tak, aby byla opečená ze všech stran.
- Poté do kastrolu přisypeme na kostičky nakrájené fíky, podlijeme jablečnou šťávou, vodou, osolíme a zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. V troubě maso 120 minut dusíme.
- Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.