Jehněčí kýta s fíky

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Fíky sušené 250 g
Jehněčí kýta 1 kg
Kmín římský 1 kávová lžička
Nové koření mleté 1 kávová lžička
Pažitka 1 ks
Sádlo škvařené 4 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Šťáva jablečná 100% 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu rozpustíme sádlo a osmahneme na něm za občasného zamíchání na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme skořici, zázvor, římský kmín, nové koření a vše promícháme.
  3. Přidáme jehněcí kýtu a restujeme. Během restování kýtu obracíme tak, aby byla opečená ze všech stran.
  4. Poté do kastrolu přisypeme na kostičky nakrájené fíky, podlijeme jablečnou šťávou, vodou, osolíme a zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. V troubě maso 120 minut dusíme.
  5. Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.