Bramborový salát s fazolemi a křenem
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Brambory |
600 g |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazole bílé v mírně slaném nálevu |
200 g |
Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička |
Křen |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fazole scedíme a necháme okapat, slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, křen nastrouháme najemno.
- Cibuli a slaninu osmažíme na lžíci oleje a necháme zchládnout.
- V míse promícháme brambory, fazole, slaninu s cibulí, křen, hořčici, sůl, pepř a cukr. Pod fólií necháme salát vychladit.