Bramborový salát s fazolemi a křenem

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Brambory 600 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazole bílé v mírně slaném nálevu 200 g
Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Křen 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fazole scedíme a necháme okapat, slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, křen nastrouháme najemno.
  2. Cibuli a slaninu osmažíme na lžíci oleje a necháme zchládnout.
  3. V míse promícháme brambory, fazole, slaninu s cibulí, křen, hořčici, sůl, pepř a cukr. Pod fólií necháme salát vychladit.