Cukroví medové slepované

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Cukr vanilka 20 g
Marmeláda jahodová 150 g
Máslo čerstvé 120 g
Med včelí 100 g
Mouka pšeničná hladká 300 g
Ořechy lískové 100 g
Tuk 25 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, drcené ořechy, přidáme změklé máslo, med, žloutek, vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na silnější plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary, ale aby byly vždy dva stejné. Plech pomažeme tukem, cukroví na něj vyskládáme, bílek rozmícháme v trošce vody a povrch cukroví pomažeme. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut. Necháme vychladnout.
  2. Vždy dva stejné tvary potřeme z jedné strany marmeládou a slepíme k sobě. Cukroví upravíme na mísu a podáváme.