Cukroví medové slepované
Ingredience
Cukr moučkový |
50 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Marmeláda jahodová |
150 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Med včelí |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
300 g |
Ořechy lískové |
100 g |
Tuk |
25 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, drcené ořechy, přidáme změklé máslo, med, žloutek, vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na silnější plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary, ale aby byly vždy dva stejné. Plech pomažeme tukem, cukroví na něj vyskládáme, bílek rozmícháme v trošce vody a povrch cukroví pomažeme. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut. Necháme vychladnout.
- Vždy dva stejné tvary potřeme z jedné strany marmeládou a slepíme k sobě. Cukroví upravíme na mísu a podáváme.