Ricotta dort

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 50 g
Mandle 75 g
Máslo čerstvé 75 g
Máta 1 ks
Ricotta 600 g
Sirup javorový 125 ml
Solamyl - bramborový škrob 2 kávová lžička
Sušenky BeBe světlé jemné 10 ks
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  2. Sušenky rozdrtíme válečkem na malé kousky a nasypeme je do mísy, přidáme najemno nasekané mandle, máslo a vše vypracujeme ve žmolenku.
  3. Připravíme dortovou formu, žmolenku rozprostřeme na dno a pořádně upěchujeme, necháme 30 minut odpočívat v chladničce.
  4. Do větší mísy dáme ricottu, cukr, kukuřičný škrob, polovinu javorového sirupu, vejce a citronovou šťávu. Pomocí šlehače pořádně prošleháme.
  5. Z chladničky vyndáme dortovou formu a na korpus ze sušenek a ořechů nalijeme sýrovou směs, povrch uhladíme a vložíme na 70 minut péct do trouby.
  6. Po upečení necháme dort zchladnout. Po vychladnutí povrch dortu polijeme javorovým sirupem a zdobíme lístky máty.