Ricotta dort
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
50 g |
Mandle |
75 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Máta |
1 ks |
Ricotta |
600 g |
Sirup javorový |
125 ml |
Solamyl - bramborový škrob |
2 kávová lžička |
Sušenky BeBe světlé jemné |
10 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- Sušenky rozdrtíme válečkem na malé kousky a nasypeme je do mísy, přidáme najemno nasekané mandle, máslo a vše vypracujeme ve žmolenku.
- Připravíme dortovou formu, žmolenku rozprostřeme na dno a pořádně upěchujeme, necháme 30 minut odpočívat v chladničce.
- Do větší mísy dáme ricottu, cukr, kukuřičný škrob, polovinu javorového sirupu, vejce a citronovou šťávu. Pomocí šlehače pořádně prošleháme.
- Z chladničky vyndáme dortovou formu a na korpus ze sušenek a ořechů nalijeme sýrovou směs, povrch uhladíme a vložíme na 70 minut péct do trouby.
- Po upečení necháme dort zchladnout. Po vychladnutí povrch dortu polijeme javorovým sirupem a zdobíme lístky máty.