Sýrová roláda s potočnicí

Sýrová roláda s potočnicí - obrázek

Ingredience


Hořčice Dijonská 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Potočnice 115 g
Ricotta 225 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 75 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme hladkou mouku a mícháme dohladka. Odstavíme z plotny a do jíšky postupně vešleháme mléko. Potom za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny. Bešamel dochutíme hořčicí, solí, pepřem a vmícháme do něj polovinu nastrouhaného sýru. Necháme mírně zchladnout. Nakonec vešleháme žloutky.
  2. Z bílků ušleháme pevný sníh, lžíci sněhu vmícháme do bešamelu a ten vlijeme ke zbylému sněhu. Zlehka promícháme a směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečeme 15-20 minut. Upečený plát vyklopíme na pečicí papír posypaný zbylým sýrem. Z povrchu sloupneme papír a plát potřeme ricottou. Poklademe omytou potočnicí a s pomocí spodního papíru plát zavineme do rolády.
  4. Roládu nakrájíme na plátky a podáváme teplou i studenou.