Sýrová roláda s potočnicí
Ingredience
Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Potočnice |
115 g |
Ricotta |
225 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
75 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme hladkou mouku a mícháme dohladka. Odstavíme z plotny a do jíšky postupně vešleháme mléko. Potom za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny. Bešamel dochutíme hořčicí, solí, pepřem a vmícháme do něj polovinu nastrouhaného sýru. Necháme mírně zchladnout. Nakonec vešleháme žloutky.
- Z bílků ušleháme pevný sníh, lžíci sněhu vmícháme do bešamelu a ten vlijeme ke zbylému sněhu. Zlehka promícháme a směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme 15-20 minut. Upečený plát vyklopíme na pečicí papír posypaný zbylým sýrem. Z povrchu sloupneme papír a plát potřeme ricottou. Poklademe omytou potočnicí a s pomocí spodního papíru plát zavineme do rolády.
- Roládu nakrájíme na plátky a podáváme teplou i studenou.