Želé sekt s granátovými zrníčky

Ingredience


Cukr krupice 300 g
Granátové jablko semínka 100 g
Likér pomerančový 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Vanilkový lusk 0.5 kávová lžička
Víno šumivé (sekt) 75 cl
Voda pitná 250 ml
Želatina 8 plátek
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Větší pudinkovou formu vymažeme olejem.
  2. Sekt společně s vodou vlijeme do připraveného hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit.
  3. Do hrnku vložíme plátky želatiny, zalijeme vodou a necháme 5 minut bobtnat.
  4. Hrnec s vodou a sektem přivedeme k varu, povaříme 5 minut, přidáme vanilku a ještě minutu vaříme.
  5. Asi 250 ml směsi přelijeme do odměrky. Nabobtnalou želatinu vyjmeme z hrnku, vymačkáme a dáme do odměrky k vínové směsi. Vše rozšleháme.
  6. Poté obsah odměrky nalijeme zpátky do hrnce, promícháme a nalijeme do připravené pudinkové formy.
  7. S formou vložíme do chladničky a necháme přes noc odležet.
  8. Další den želé vyklopíme na tác, posypeme zrníčky z granátových jablek a zalijeme pomerančovým likérem. Ihned podáváme.