Želé sekt s granátovými zrníčky
Ingredience
Cukr krupice |
300 g |
Granátové jablko semínka |
100 g |
Likér pomerančový |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Vanilkový lusk |
0.5 kávová lžička |
Víno šumivé (sekt) |
75 cl |
Voda pitná |
250 ml |
Želatina |
8 plátek |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Větší pudinkovou formu vymažeme olejem.
- Sekt společně s vodou vlijeme do připraveného hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit.
- Do hrnku vložíme plátky želatiny, zalijeme vodou a necháme 5 minut bobtnat.
- Hrnec s vodou a sektem přivedeme k varu, povaříme 5 minut, přidáme vanilku a ještě minutu vaříme.
- Asi 250 ml směsi přelijeme do odměrky. Nabobtnalou želatinu vyjmeme z hrnku, vymačkáme a dáme do odměrky k vínové směsi. Vše rozšleháme.
- Poté obsah odměrky nalijeme zpátky do hrnce, promícháme a nalijeme do připravené pudinkové formy.
- S formou vložíme do chladničky a necháme přes noc odležet.
- Další den želé vyklopíme na tác, posypeme zrníčky z granátových jablek a zalijeme pomerančovým likérem. Ihned podáváme.