Kukuřičný nákyp s ementálem

Ingredience


Kukuřice 450 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 75 g
Mléko polotučné 1 l
Mouka kukuřičná 350 g
Petržel - nať 1 ks
Šalotka 4 ks
Sýr Ementál (Primátor) 150 g
Tuk 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme rostlinným tukem. Do kastrolu dáme máslo, rozpustíme ho a necháme vychladnout.
  2. Kukuřici, na kolečka nakrájenou šalotku, nastrouhaný ementál a vejce vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme.
  3. Přidáme kukuřičnou mouku a kypřicí prášek do pečiva.
  4. Vše rozmixujeme na hladkou kaši, do které přimícháme mléko a rozpuštěné máslo.
  5. Takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 60 minut.
  6. Po upečení vyjmeme z trouby a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.