Kukuřičný nákyp s ementálem
Ingredience
Kukuřice |
450 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Mouka kukuřičná |
350 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Šalotka |
4 ks |
Sýr Ementál (Primátor) |
150 g |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme rostlinným tukem. Do kastrolu dáme máslo, rozpustíme ho a necháme vychladnout.
- Kukuřici, na kolečka nakrájenou šalotku, nastrouhaný ementál a vejce vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme.
- Přidáme kukuřičnou mouku a kypřicí prášek do pečiva.
- Vše rozmixujeme na hladkou kaši, do které přimícháme mléko a rozpuštěné máslo.
- Takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 60 minut.
- Po upečení vyjmeme z trouby a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.