Vinařské zelí

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 1 l
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprika zelená 2 ks
Rajčata 2 ks
Sádlo škvařené 40 g
Skopová plec 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Zelí hlávkové bílé 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozehřátém sádle opečeme na kostky nakrájené maso, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme a dusíme 15 min.
  2. Potom přidáme nakrájené zelené papriky bez jadérek, rajčata nakrájená na osminky, lisovaný česnek a mletou červenou papriku, podlijeme trochou masového vývaru a krátce povaříme.
  3. Nakonec přídáme očistěné nakrájené brambory a hlávkové zelí nakrájené na nudličky, znovu podlijeme trochou masového vývaru a udusíme doměkka.