Vinařské zelí
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
2 ks |
Rajčata |
2 ks |
Sádlo škvařené |
40 g |
Skopová plec |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zelí hlávkové bílé |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozehřátém sádle opečeme na kostky nakrájené maso, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme a dusíme 15 min.
- Potom přidáme nakrájené zelené papriky bez jadérek, rajčata nakrájená na osminky, lisovaný česnek a mletou červenou papriku, podlijeme trochou masového vývaru a krátce povaříme.
- Nakonec přídáme očistěné nakrájené brambory a hlávkové zelí nakrájené na nudličky, znovu podlijeme trochou masového vývaru a udusíme doměkka.