Jelení závitky plněné mletým masem

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hovězí vývar základní 600 ml
Jelení kýta 1 kg
Kopr čerstvý 0.5 polévková lžíce
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 80 ml
Petržel kořen 100 g
Protlak rajčatový 150 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Cibule 1 ks
Maso mleté - mix 300 g
Mléko polotučné 100 ml
Rohlíky bílé 2 ks
Sůl 0.25 kávová lžička
Tymián sušený 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 30 g
Paprika zelená 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, jednu cibuli nakrájíme najemno, zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, jednu cibuli nakrájíme na plátky, kopr jemně nasekáme. Papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle.
  2. V míse smícháme mleté maso s vymačkanými rohlíky, drobně pokrájenou cibulí, tymiánem, solí a vejci.
  3. Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a potřeme masovou směsí. Plátky zavineme a ovážeme nití.
  4. V kastrolu na oleji zpěníme plátky cibule a zeleniny, přidáme závitky a orestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, rajčatový protlak a dusíme, až je maso měkké.
  5. Závitky vyjmeme, ke šťávě přilijeme horkou vodu, zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku propasírujeme přes síto do čistého kastrolu. Přimícháme osmaženou papriku, kopr, sůl, cukr, závitky bez nití a necháme je v omáčce provařit.