Medový perník s rumem
Ingredience
Anýz mletý |
3 g |
Cukr moučkový |
200 g |
Cukr vanilka |
100 g |
Hřebíček mletý |
3 g |
Med včelí |
200 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká |
650 g |
Ořechy lískové |
100 g |
Rum |
60 ml |
Skořice mletá |
5 g |
Soda jedlá |
5 g |
Tuk |
30 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Do mísy nasypeme mouku, promícháme s cukrem, přidáme med, vejce, skořici, anýz, hřebíček, sodu, přilijeme mléko a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na středně silný plát, plech pomažeme tukem a celý plát těsta ne něj přendáme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
- Plech s těstem vyndáme a necháme vychladnout.
- V hrnku rozmícháme horký rum s vanilkovým cukrem, mícháme tak dlouho, až poleva bude jednolitá a bude se lesknout. Vychladlý perník potřeme rumovou polevou, posypeme drcenými ořechy a nakrájíme na řezy.