Medový perník s rumem

Ingredience


Anýz mletý 3 g
Cukr moučkový 200 g
Cukr vanilka 100 g
Hřebíček mletý 3 g
Med včelí 200 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká 650 g
Ořechy lískové 100 g
Rum 60 ml
Skořice mletá 5 g
Soda jedlá 5 g
Tuk 30 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy nasypeme mouku, promícháme s cukrem, přidáme med, vejce, skořici, anýz, hřebíček, sodu, přilijeme mléko a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na středně silný plát, plech pomažeme tukem a celý plát těsta ne něj přendáme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.
  2. Plech s těstem vyndáme a necháme vychladnout.
  3. V hrnku rozmícháme horký rum s vanilkovým cukrem, mícháme tak dlouho, až poleva bude jednolitá a bude se lesknout. Vychladlý perník potřeme rumovou polevou, posypeme drcenými ořechy a nakrájíme na řezy.