Jelení plec s játry

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 600 ml
Játra jelení 250 g
Jelení plec 1.5 kg
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso vykostíme, cibuli rozkrájíme nadrobno, játra odblaníme a omyjeme.
  2. V kastrolu na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, vložíme maso i játra, opepříme, zasypeme kmínem, orestujeme, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
  3. Hotové maso i játra vyjmeme.
  4. Do šťávy zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, vmícháme hrubě nastrouhaná játra, naporcované maso, osolíme a provaříme.