Jelení plec s játry
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Játra jelení |
250 g |
Jelení plec |
1.5 kg |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso vykostíme, cibuli rozkrájíme nadrobno, játra odblaníme a omyjeme.
- V kastrolu na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, vložíme maso i játra, opepříme, zasypeme kmínem, orestujeme, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- Hotové maso i játra vyjmeme.
- Do šťávy zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, vmícháme hrubě nastrouhaná játra, naporcované maso, osolíme a provaříme.