Pečená jehněčí kýta s jablečnou šťávou
Ingredience
Česnek |
10 stroužek |
Cibule červená |
4 ks |
Jehněčí kýta |
1.5 kg |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička |
Ocet jablečný |
250 ml |
Olej olivový |
4 kávová lžička |
Pažitka |
1 ks |
Petržel - nať |
1 ks |
Sirup javorový |
80 ml |
Šťáva jablečná 100% |
1 l |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Jehněčí kýtu omyjeme, očistíme, vykostíme, srolujeme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do kastrolu.
- Přidáme jablečnou šťávu, vodu, sůl, jablečný ocet, červenou cibuli překrojenou na čtvrtinu, najemno nasekanou petrželku, česnek, javorový sirup, koriandr a kmín. Hrnec přiklopíme pokličkou a uložíme přes noc do chladničky.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Naloženou kýtu vyjmeme z kastrolu, vložíme do připraveného pekáčku, zalijeme česnekovým olejem a pečeme asi 90 minut.
- Pečenou kýtu vyjmeme z pekáčku, krájíme na tenké plátky, posypeme najemno nasekanou pažitkou a podáváme.