Pečená jehněčí kýta s jablečnou šťávou

Ingredience


Česnek 10 stroužek
Cibule červená 4 ks
Jehněčí kýta 1.5 kg
Kmín drcený 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 kávová lžička
Ocet jablečný 250 ml
Olej olivový 4 kávová lžička
Pažitka 1 ks
Petržel - nať 1 ks
Sirup javorový 80 ml
Šťáva jablečná 100% 1 l
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jehněčí kýtu omyjeme, očistíme, vykostíme, srolujeme, převážeme potravinářským provázkem a vložíme do kastrolu.
  2. Přidáme jablečnou šťávu, vodu, sůl, jablečný ocet, červenou cibuli překrojenou na čtvrtinu, najemno nasekanou petrželku, česnek, javorový sirup, koriandr a kmín. Hrnec přiklopíme pokličkou a uložíme přes noc do chladničky.
  3. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Naloženou kýtu vyjmeme z kastrolu, vložíme do připraveného pekáčku, zalijeme česnekovým olejem a pečeme asi 90 minut.
  4. Pečenou kýtu vyjmeme z pekáčku, krájíme na tenké plátky, posypeme najemno nasekanou pažitkou a podáváme.