Hruškovo-cibulová omáčka

Ingredience


Cibule 2 ks
Hrušky 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka kukuřičná 2 kávová lžička
Olej olivový 1 kávová lžička
Omáčka sójová 4 kávová lžička
Sirup javorový 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 500 ml
Zázvor mletý 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do kuchyňského robotu, hrušky omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Vše rozmixujeme na kaši.
  2. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme česnekový olej a připravenou hruškovou-cibulovou kaši v něm dusíme na mírném ohni asi 30 minut.
  3. Poté přidáme javorový sirup a dusíme dalších 15 minut. Zaprášíme moukou a přidáme zázvor a za stálého míchání přimícháme kuřecí vývar.
  4. Za stálého míchání přivedeme k varu a dochutíme sójovou omáčkou. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Poté ihned podáváme.