Hruškovo-cibulová omáčka
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hrušky |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka kukuřičná |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
4 kávová lžička |
Sirup javorový |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
500 ml |
Zázvor mletý |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do kuchyňského robotu, hrušky omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Vše rozmixujeme na kaši.
- V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme česnekový olej a připravenou hruškovou-cibulovou kaši v něm dusíme na mírném ohni asi 30 minut.
- Poté přidáme javorový sirup a dusíme dalších 15 minut. Zaprášíme moukou a přidáme zázvor a za stálého míchání přimícháme kuřecí vývar.
- Za stálého míchání přivedeme k varu a dochutíme sójovou omáčkou. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Poté ihned podáváme.