Tiramisu Tia Maria
Ingredience
Likér Tia Maria |
300 ml |
Piškoty kakaové |
350 g |
Cukr krupice |
75 g |
Kakao |
2 kávová lžička |
Likér Tia Maria |
125 ml |
Mascarpone |
250 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Připravíme dortovou formu.
- Kakaové piškoty překrojíme na polovinu. Do velké mísy nalijeme 300 ml kávového likéru Tia Maria, který použijeme na máčení piškotů.
- V další míse rozšleháme vejce s cukrem, poté přimícháme mascarpone, zakysanou smetanu a smetanu. Do smetanové směsi nakonec přimícháme kávový likér tak, aby vznikl hladký krém.
- Kousky piškotů máčíme v kávovém likéru a klademe na dno formy. Hotovou vrstvu piškotů potřeme třetinou smetanového krému. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechen smetanový krém, který bude tvořit poslední vrstvu tiramisu.
- Takto připravený dort uložíme do chladničky a necháme přes noc ztuhnout.
- Před podáváním povrch tiramisu posypeme kakaem, poté ihned servírujeme.