Tiramisu Tia Maria

Ingredience


Likér Tia Maria 300 ml
Piškoty kakaové 350 g
Cukr krupice 75 g
Kakao 2 kávová lžička
Likér Tia Maria 125 ml
Mascarpone 250 g
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Vejce slepičí 2 ks
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme dortovou formu.
  2. Kakaové piškoty překrojíme na polovinu. Do velké mísy nalijeme 300 ml kávového likéru Tia Maria, který použijeme na máčení piškotů.
  3. V další míse rozšleháme vejce s cukrem, poté přimícháme mascarpone, zakysanou smetanu a smetanu. Do smetanové směsi nakonec přimícháme kávový likér tak, aby vznikl hladký krém.
  4. Kousky piškotů máčíme v kávovém likéru a klademe na dno formy. Hotovou vrstvu piškotů potřeme třetinou smetanového krému. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechen smetanový krém, který bude tvořit poslední vrstvu tiramisu.
  5. Takto připravený dort uložíme do chladničky a necháme přes noc ztuhnout.
  6. Před podáváním povrch tiramisu posypeme kakaem, poté ihned servírujeme.