Perníkový chlebíček
Ingredience
Cukr moučkový |
50 g |
Kandované ovoce |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
15 g |
Mandle mleté |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Med včelí |
250 g |
Mouka polohrubá |
300 g |
Ořechy lískové |
100 g |
Poleva čokoládová |
200 g |
Šlehačka ve spreji |
150 g |
Soda jedlá |
10 g |
Strouhanka |
25 g |
Tuk |
30 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy vložíme měkké máslo, žloutky, med, přisypeme cukr a spolu vyšleháme. Přidáme mouku, kypřící prášek, sodu, kandované ovoce, drcené ořechy a sníh z bílků. Vypracujeme tužší perníkové těsto, které rozdělíme napůl. Vytvarujeme dva bochníčky, plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a bochníčky na něj položíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
- Chlebíčky potřeme čokoládovou polevou, posypeme mletými mandlemi a necháme vychladnout.
- Hotové chlebíčky krájíme na plátky a zdobíme šlehačkou.