Perníkový chlebíček

Ingredience


Cukr moučkový 50 g
Kandované ovoce 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 15 g
Mandle mleté 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Med včelí 250 g
Mouka polohrubá 300 g
Ořechy lískové 100 g
Poleva čokoládová 200 g
Šlehačka ve spreji 150 g
Soda jedlá 10 g
Strouhanka 25 g
Tuk 30 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vložíme měkké máslo, žloutky, med, přisypeme cukr a spolu vyšleháme. Přidáme mouku, kypřící prášek, sodu, kandované ovoce, drcené ořechy a sníh z bílků. Vypracujeme tužší perníkové těsto, které rozdělíme napůl. Vytvarujeme dva bochníčky, plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a bochníčky na něj položíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
  2. Chlebíčky potřeme čokoládovou polevou, posypeme mletými mandlemi a necháme vychladnout.
  3. Hotové chlebíčky krájíme na plátky a zdobíme šlehačkou.