Medový perník s ořechy
Ingredience
Cukr moučkový |
160 g |
Kakao |
20 g |
Med včelí |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
240 g |
Mouka pšeničná hrubá |
20 g |
Ořechy lískové |
100 g |
Sádlo škvařené |
140 g |
Šlehačka ve spreji |
100 g |
Soda jedlá |
30 g |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rozklepneme vejce, z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr a žloutky. Sádlo roztavíme, promícháme s medem a přidáme do pěny, přisypeme mouku, sodu, kakao, drcené ořechy a vypracujeme řidší perníkové těsto.
- Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto na něj nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
- Perník necháme vychladnout, naporcujeme a zdobíme šlehačkou.