Medový perník s ořechy

Ingredience


Cukr moučkový 160 g
Kakao 20 g
Med včelí 150 g
Mouka pšeničná hladká 240 g
Mouka pšeničná hrubá 20 g
Ořechy lískové 100 g
Sádlo škvařené 140 g
Šlehačka ve spreji 100 g
Soda jedlá 30 g
Tuk 25 g
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozklepneme vejce, z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr a žloutky. Sádlo roztavíme, promícháme s medem a přidáme do pěny, přisypeme mouku, sodu, kakao, drcené ořechy a vypracujeme řidší perníkové těsto.
  2. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto na něj nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
  3. Perník necháme vychladnout, naporcujeme a zdobíme šlehačkou.