Daňčí hřbet s jablky

Ingredience


Dančí maso 800 g
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jablka 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 150 ml
Jablka 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní víno a vodu, přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec. Směs na mírném plameni alespoň čtvrt hodiny povaříme, osolíme a propasírujeme přes síto do čistého rendlíku.
  2. Druhé jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, jablko nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Poté jablko, smetanu a citronovou šťávu vmícháme do omáčky. Omáčku alespoň tři minuty povaříme.
  3. Hřbet vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném oleji.
  4. Daňčí plátky servírujeme přelité omáčkou.