Daňčí hřbet s jablky
Ingredience
Dančí maso |
800 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jablka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
150 ml |
Jablka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Na másle usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní víno a vodu, přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko, které jsme oloupali a vykrojili jádřinec. Směs na mírném plameni alespoň čtvrt hodiny povaříme, osolíme a propasírujeme přes síto do čistého rendlíku.
- Druhé jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec, jablko nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Poté jablko, smetanu a citronovou šťávu vmícháme do omáčky. Omáčku alespoň tři minuty povaříme.
- Hřbet vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme a osmažíme na rozpáleném oleji.
- Daňčí plátky servírujeme přelité omáčkou.