Medové perníčky rumové

Ingredience


Anýz mletý 10 g
Cukr moučkový 200 g
Hřebíček mletý 10 g
Máslo čerstvé 150 g
Med včelí 100 g
Mouka pšeničná hladká 1000 g
Rum 80 ml
Sádlo škvařené 50 g
Skořice mletá 5 g
Soda jedlá 30 g
Tuk 25 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme vejce, cukr a vyšleháme metlou. Přisypeme mouku, sodu, mletou skořici, anýz, hřebíček a přidáme med, sádlo a rum. Vypracujeme tužší perníkové těsto, vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme malé tvary perníčků. Plech pomažeme tukem a perníčky na plech vyskládáme vedle sebe. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 20 minut.
  2. V hrnku rozkvedláme jedno vejce s troškou vody a ještě horké perníčky potřeme, aby se po vychladnutí leskly.