Medové perníčky rumové
Ingredience
Anýz mletý |
10 g |
Cukr moučkový |
200 g |
Hřebíček mletý |
10 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Med včelí |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
1000 g |
Rum |
80 ml |
Sádlo škvařené |
50 g |
Skořice mletá |
5 g |
Soda jedlá |
30 g |
Tuk |
25 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 15 porcí
- Do mísy vložíme změklé máslo, přidáme vejce, cukr a vyšleháme metlou. Přisypeme mouku, sodu, mletou skořici, anýz, hřebíček a přidáme med, sádlo a rum. Vypracujeme tužší perníkové těsto, vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme malé tvary perníčků. Plech pomažeme tukem a perníčky na plech vyskládáme vedle sebe. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 20 minut.
- V hrnku rozkvedláme jedno vejce s troškou vody a ještě horké perníčky potřeme, aby se po vychladnutí leskly.