Ořechový koláč s broskvemi
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
100 g |
Džem broskvový |
4 polévková lžíce |
Kompot broskvový |
800 g |
Linecké (křehké) těsto |
500 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Z křehkého těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme kruhovou koláčovou formu a dáme do lednice.
- Troubu předehřejeme na 180C.
- Šlehačem ušleháme máslo s cukrem, postupně přidáme vejce, mleté ořechy, mouku a citronovou kůru. Směs vlijeme na korpus, uhladíme a poklademe oloupanými broskvemi. Pečeme asi 40min, až náplň lehce zezlátne.
- Hotový koláč potřeme ohřátým broskvovým džemem. Podáme teplý nebo vychlazený v lednici. Můžeme servírovat s kopečkem vanilkové zmrzliny.