Ořechový koláč s broskvemi

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 100 g
Džem broskvový 4 polévková lžíce
Kompot broskvový 800 g
Linecké (křehké) těsto 500 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 150 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z křehkého těsta vyválíme kulatý plát, vyložíme kruhovou koláčovou formu a dáme do lednice.
  2. Troubu předehřejeme na 180C.
  3. Šlehačem ušleháme máslo s cukrem, postupně přidáme vejce, mleté ořechy, mouku a citronovou kůru. Směs vlijeme na korpus, uhladíme a poklademe oloupanými broskvemi. Pečeme asi 40min, až náplň lehce zezlátne.
  4. Hotový koláč potřeme ohřátým broskvovým džemem. Podáme teplý nebo vychlazený v lednici. Můžeme servírovat s kopečkem vanilkové zmrzliny.