Presidentův dort s mandlemi a polevou

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr moučkový 150 g
Mandle 190 g
Marmeláda malinová 120 g
Pomerančová kůra 30 g
Strouhanka 140 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Máslo bylinkové 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Čokoláda hořká 80 g
Cukr kostkový 200 g
Máslo čerstvé 10 g
Voda pitná 0.25 l
Mandle 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté do něj zašleháme 100 g cukru a zlehka, vařečkou, vmícháme zbytek cukru, 140 g strouhaných mandlí, strouhanku, na nudličky nakrájený zbytek mandlí, citronovou kůru a šťávu a na nudličky nakrájenou pomerančovou kůru naloženou v cukru.
  2. Těsto rozetřeme do menší, vymazané a moukou vysypané dortové formy a v mírně vyhřáté troubě upečeme.
  3. Prochladlý dort potřeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme konvalinkami, vykrájenými z loupaných mandlí.
  4. Na polevu svaříme cukr s vodou. V míse necháme rozehřát máslo se lžící vody a čokoládou. Za stálého míchání přilijeme horký cukr a ještě horkou polevou přelijeme dort.