Koláč z rajčat a sýru
Ingredience
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
190 g |
Mozzarella |
100 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
60 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 120 g másla nakrájíme na menší kousky, smícháme s moukou, jedním žloutkem a špetkou soli. Vše dobře promícháme a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odležet 30 minut. Sýry pokrájíme na drobnější kousky, přimícháme tři žloutky, smetanu, špetku soli a rajčata.
- Zapékací formu vytřeme máslem, vyplníme těstem, které na dně propícháme vidličkou. Poté zakryjeme papírem na pečení a zatížíme suchými fazolemi. Pečeme při 190 °C 10 minut. Poté luštěniny a papír odstraníme. Těsto naplníme sýrovým těstem a pečeme ještě 10 minut při 180 °C.