Šunkový toast s vejci a holandskou omáčkou

Ingredience


Chléb toastový 8 plátek
Máslo čerstvé 130 g
Ocet kvasný lihový 30 ml
Špenát listový čerstvý 20 g
Sůl 2 špetka
Šunka od kosti 50 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 4 ks
Víno bílé 40 ml
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpuštěné máslo smícháme se dvěma žloutky, 30 ml vody, vínem a špetkou soli. 2 litry vody uvedeme k varu, přilijeme ocet a po jednom v ní uvaříme rozkleplá vejce po dobu 1 minuty. Dbáme na to, abychom neporušili žloutek. Nádobu s omáčkou dáme nad vařící vodu a za stálého míchání necháme zhoustnout.
  2. Tousty krátce nahřejeme v rozpálené troubě, naplníme šunkou, kouskem špenátu, vejcem a na závěr přelijeme omáčkou. Servírujeme teplé.