Šunkový toast s vejci a holandskou omáčkou
Ingredience
Chléb toastový |
8 plátek |
Máslo čerstvé |
130 g |
Ocet kvasný lihový |
30 ml |
Špenát listový čerstvý |
20 g |
Sůl |
2 špetka |
Šunka od kosti |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno bílé |
40 ml |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpuštěné máslo smícháme se dvěma žloutky, 30 ml vody, vínem a špetkou soli. 2 litry vody uvedeme k varu, přilijeme ocet a po jednom v ní uvaříme rozkleplá vejce po dobu 1 minuty. Dbáme na to, abychom neporušili žloutek. Nádobu s omáčkou dáme nad vařící vodu a za stálého míchání necháme zhoustnout.
- Tousty krátce nahřejeme v rozpálené troubě, naplníme šunkou, kouskem špenátu, vejcem a na závěr přelijeme omáčkou. Servírujeme teplé.