Celozrnné nektarinkové dortíky

Ingredience


Cukr moučkový 40 g
Jogurt bílý 125 ml
Máslo čerstvé 150 g
Med včelí 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná celozrnná 240 g
Nektarinka 6 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180C.
  2. Připravíme těsto, v mixéru ušleháme máslo s cukrem, žloutkem a moukou. Aby se suroviny lépe spojily, přilijeme trochu studené vody. Poté těsto zabalené ve fólii necháme půl hodiny vychladit v lednici.
  3. Na pomoučeném vále rozválíme na plát a vykrojíme kolečka o průměru cca 12cm. Naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, pečeme asi 20min a necháme vychladnout.
  4. Mezitím připravíme krém. Smícháme zakysanou smetanu s jogurtem a přidáme 2 nektarinky nakrájené nadrobno.
  5. Zbylé nektarinky rozkrojíme na poloviny, vypeckujeme, naskládáme na plech, zakápneme medem a doměkka asi 15min pečeme.
  6. Každé kolečko ozdobíme krémem a pečenou nektarinkou.