Srnčí řízky v těstíčku z chlebové směsi
Ingredience
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
80 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Srnčí kýta |
600 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 ml |
Směs na chléb v prášku |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Srnčí kýtu nakrájíme na malé řízky, naklepeme je, opepříme, osolíme a lehce potřeme hořčicí.
- Poté řízky obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- Těstíčko připravíme ze směsi na chleba. V míse ho smícháme s pivem dohladka. Je-li třeba, přilijeme vodu. Těstíčko musí být tak husté, aby z řízků nestékalo. Těstíčko pod utěrkou necháme alespoň dvacet minut odpočinout.