Srnčí řízky v těstíčku z chlebové směsi

Ingredience


Hořčice 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 80 ml
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Srnčí kýta 600 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 100 ml
Směs na chléb v prášku 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Srnčí kýtu nakrájíme na malé řízky, naklepeme je, opepříme, osolíme a lehce potřeme hořčicí.
  2. Poté řízky obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Těstíčko připravíme ze směsi na chleba. V míse ho smícháme s pivem dohladka. Je-li třeba, přilijeme vodu. Těstíčko musí být tak husté, aby z řízků nestékalo. Těstíčko pod utěrkou necháme alespoň dvacet minut odpočinout.