Horká čokoláda s levandulovou vůní
Ingredience
Čokoláda hořká |
40 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hřebíček |
1 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Sirup javorový |
6 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
80 ml |
Levandule - květ |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Čokoládu nalámeme na malé kousky. Mléko přelijeme do hrnce a uvedeme k varu, přidáme smetanu a hřebíček a vaříme 6 minut. Poté odstavíme z plotny, vyjmeme hřebíček a přisypeme kousky čokolády. Bez varu necháme rozpustit. Přilijeme javorový sirup, dochutíme cukrem a přisypeme levanduli. Nápoj vyšleháme v mixéru a ihned servírujeme.