Horká čokoláda s levandulovou vůní

Horká čokoláda s levandulovou vůní - obrázek

Ingredience


Čokoláda hořká 40 g
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hřebíček 1 g
Mléko polotučné 100 ml
Sirup javorový 6 ml
Smetana 33% (šlehačka) 80 ml
Levandule - květ 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu nalámeme na malé kousky. Mléko přelijeme do hrnce a uvedeme k varu, přidáme smetanu a hřebíček a vaříme 6 minut. Poté odstavíme z plotny, vyjmeme hřebíček a přisypeme kousky čokolády. Bez varu necháme rozpustit. Přilijeme javorový sirup, dochutíme cukrem a přisypeme levanduli. Nápoj vyšleháme v mixéru a ihned servírujeme.